- 1404/06/16 - 09:13
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZFL
وبدا - زنجان
سرپرست گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت توصیه کرد: مصرف نان کامل جایگزین نان سفید شود
دکتر نسیم عابدی منش بر ضرورت جایگزینی نان کامل به جای نان سفید در سبد غذایی خانوارها تأکید کرد و گفت: بر اساس آمارها، سرانه مصرف نان در ایران ۳۷ درصد بیشتر از میانگین کشورهای خاورمیانه است و انتخاب نوع نان نقش کلیدی در سلامت جامعه دارد.

به گزارش پایگاه خبری وبدا- زنجان، دکتر نسیم عابدی منش، متخصص تغذیه و سرپرست گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان در برنامه "سیب سلامت" بر لزوم مصرف "نان کامل" به جای نان سفید تأکید کرد و گفت: بر اساس آمارهای ارائه شده، سرانه مصرف نان در ایران حدود ۱۱۴ کیلوگرم در سال است که در مقایسه با کشورهای خاورمیانه ۳۷ درصد بیشتر گزارش شده است.
وی افزود: نان تأمین کننده ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی و ۴۰ تا ۴۵ درصد پروتئین روزانه ایرانیان است، اما متاسفانه عمده مصرف مربوط به نان سفید است.
دکتر عابدی منش تصریح کرد: نان کامل حاوی سبوس و جوانه گندم است که منبع غنی فیبر، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی محسوب میشود. در حالی که در فرآیند تولید نان سفید، این بخشهای مغذی حذف میشوند.
وی افزود: مصرف نان کامل موجب احساس سیری کامل، کنترل قند خون، کاهش جذب چربیهای مضر و پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت و چاقی میشود. همچنین برای افراد مبتلا به یبوست بسیار مفید است.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: بر اساس این گزارش، هم اکنون در استان زنجان ۱۹ نانوایی به تولید نان کامل مشغول هستند که شامل ۴ واحد سنگکی، ۱۳ واحد لواش و ۲ واحد تافتون میشود. در شهرستانهای سلطانیه، ابهر و خرمدره نیز به ترتیب ۴، ۵ و ۳ نانوایی نان کامل تولید میکنند.
وی افزود: مراکز تولید نان کامل با بنرهای قرمز رنگ روی سردر نانواییها قابل شناسایی است و نظارت مستمر بر کیفیت تولید آن انجام میگیرد.
دکتر عابدی منش در پایان از شهروندان خواست با توجه به فواید نان کامل، این ماده غذایی را در سبد خرید خانوار جای دهند و از خرید نانهای سفید که ارزش غذایی پایینی دارند، خودداری کنند.

نظر دهید